Intro med sang

I ældre underholdsmusik og musicals var der ofte en kortere eller længere fortællende rubatoagtig intro med sang. Vi finder sådanne introer i sange som f.eks. Over the rainbow og My funny Valentine. Disse introer har ofte en anden karakter end selve sangen og tjener dermed ikke til at understrege stemningen i sangen, men derimod fungerer den mere som kontrast og skaber en forventning om, at noget helt andet (og bedre?) venter os lige om lidt.
Det kontrasterende i disse introer er nok en af grundene til, at mange af dem ikke spilles mere. Hvem husker mere introerne til ovenstående 2 sange? 
I nyere tid er disse introer med sang mere sjældne. Her skal nævnes et par eksempler: I Sanne Salomonsens udgave af When You Walk Into The Room starter sangen med C-stykket: ”Baby, it’s a dream come true”, hvor akkompagnementet næsten er rubato og derfor har karakter af en intro. Shubidua laver en rubatointro i sangen Den røde tråd.

I 'This Little Light Of Mine' er der en intro med sang. Som igangsætning efter introen er der en kvartudfyldning alene i bassen

This Little Light Of Mine